onsdag 30 maj 2012

Barnens morfar och Gunilla på besök

Min pappa ringde på förmiddagen och ville komma och träffa nytillskottet på kvällen. Blev jätte glad och ville absolut att de skulle komma. Fixade till lite fika. Chokladpudding med grädde och kaffe till de. Visste att det skulle gå hem då jag vet att min pappa älskar de:) Fick jätte fina kläder av pappa och Gunilla. Såg på min pappa hur glad han var när han höll Jakob men Gunilla höll honom oockså. Oskar och Alexander blev jätte glada när de kom och deras morfar lekte jätte mycket med dom. Man blir glad i hela kroppen när man se dom leka:)






tisdag 29 maj 2012

Jakobs förtsa dagar hemma

Då var det redan söndag och MORSDAG och dags att åka hem. Jätte skönt att åka hem men det var ändå skönt att stanna de dagarna jag gjorde. Väl hemma var det dags för lunch och vi åt ute på alltanen. Helt uderbart. Middagen blev hemma hos mamma och även Stefans mamma kom. Grillat som vanligt med rotfrukter och ptatis i ugnen och en god sallad. Till efterrätt blev det kladdkaka som Einar gjort med grädde. Men även rabarberpaj med jordgubbar och vaniljsås. Blev väldig lyckad kväll men jag hade hemlängtan redan innan vi åkte dit.



Frida stannade hos oss över natten. Hon skulle hjälpa mig min första dag hemma då Einar skulle jobba.
Jag har verkligen en bra mamma som gör allt för sina barn. Lite mycket ibland kan jag tycka. Men jag älskar henne för den hon är för hon är min mamma. Min mamma är en stolt mormor som gör allt för sina barnbarn. Min mamma ställer upp så mycket hon kan och om hon inte kan så fixar hon det ändå på ett eller annat sett.

Måndag och första dagen hemma. Natten har varit bra men ändå rätt trött. Vi gjorde en utflyckt till Karlskrona, lekpark och glassiären. Hade en toppen dag men mina pojkar och Frida. Mc blev det till lunch som Oskar beställde. Innan vi åkte hem gick vi upp på H&M och fyndade shorts till alla tre pojkarna men även en dress med body, shorts och mössa till Jakob. Mormor sponsrade de:)


Idag kom mamma ner på morgonen och hjälpte mig med barnen. Körde dom till dagis och jag hämtade. Hemma blev det inte mycket gjort men lite. En hel hög med tvätt vek jag men inte mycket mer. kollade mest på tv. Jakob har ätit och sovit. Han är helt underbar och snäll. Äter var tredje till var fjärde timme och sover resten. Någon minut är han väl vaken men inte så länge. Kan inte fatta att min tredje son är så snäll och störs inte av mycket ljud. Han sover igenom det mesta.
Hade sådan huvudvärk på dagen så jag la mig i soffan och vilade tills jag skulle hämta barnen.
Hämtade barnen på dagis och både Oskar och Alexander skyndade på med kläderna och hade bråttom hem. De har lite svårt att slita sig från lillebror. Det är knappt Jakob få sova ifred för Alexander.
Vi åkte till Emmaboda för att handla men även till Einars jobb. De fck köra ljullastare. Det var meningen att Oskar skulle vara kvar hos Einar och jobba men Alexander bröt ihop när Oskar skulle stanna, så det blev att vara kvar en stund så båda fick åka. Sen åkte jag hem med två av barnen. Oskar åkte med Einar.
Biltur till dagis och pappas jobb:)

Fina kläder han fick av Anna.


söndag 27 maj 2012

Äntligen har Jakob kommit till världen!

Fattar inte varför det bara ska vara förvärkar utan att det händer något. Tisdagen bestämde vi oss för att grilla hemma hos mamma. Det blev grillspett som jag gjorde iordning. Hade haft värkar från och till hela dagen och ringde mamma och bad henne hämta Alexander på dagis. Oskar var hemma då han var jätte trött och hängig. Jag sov på eftermiddagen medan Oskar tittade film. Kände mig konstig och olustig. Kan inte riktigt beskriva hur egentligen. Mamma hämtade på dagis och grillat blev det iallafall. Mammas vän var också bjuden. Lite mys en tisdagskväll. Natten kom och jag fick mer och mer ont. Ringde in till förlossningen och de ville vi skulle komma in. Ringde mamma kl 23,45 och mamma kom ner och sov hos oss och tog barnen till dagis på onsdagsmorgonen. Vi åkte in och de satte CTG. Det visade barnets hjärtljud och de var jätte bra, men även värkarna syntes med 5-7 minuter mellan värkarna. Men jag var inte öppen något men de beslöt sig om att jag skulle stanna då vi har en bit att köra. Natten mot onsdagen var en rätt lugn natt men när morgonen kom satte det igång igen. När jag låg på sidan var värkarna starka men så fort de gjorde CTG och jag låg på rygg försvann nästan de helt.. Lille bäbis hade det bra i magen och ville inte ut. På förmiddagen var vi ute och gick. vi gick och gick och gick. Var i mammas butik på Båtsmanstorget. Einar var fräck nog att fråga om mamma kunde sponsra till en klippning så Einar klippte sig innan vi var tillbaka på sjukhuset igen. Det gjordes ett nytt CTG men inte mycket som hade hänt men lite. Jag tog och badade lite men fortfarande inget. På eftermiddagen bestämde läkaren och barnmorskan att händer det inte innan 16 så skulle vi ta ställning till om vi skulle åka hem eller stanna. Vi tog en tur till och vi gick och gick och gick. Så fint väder. Det hade hänt lite vid 16 tiden och de bestämde att vi skulle stanna och om det inte hänt något under natten skulle de sätta igång mig på torsdagsmorgonen. Vi fick sova i ett rum på bb. Einar fick en egen säng. De andra nätterna har han sovit i en sackosäck.
Blev inte mycket till sömn den natten heller. Hörde många barnaskrik under natten och ville bara få allt överstökat.
Och så blev det. Kl 10 på torsdagen satte de igång mig. De gjorde så att vattnet gick men inte mycket till värkar kom. Inte förrens efter att de satte igång droppet kl 11 händer det något. Det kom mer och mer värkar och tätare och tätare kom dom. De fick sänka droppet för mina egna värkar kom. Behövdes bara en liten start på vägen. Fick ta hjälp av min bästa vän under värkarna och det var inte min man utan lustgasen :) Om jag inte hade haft min man och lustgasen hade jag aldrig klarat mig igenom förlossningen alls. Nu är allt igång och på tre krystvärkar är han ute vår underbara lille pojke, 13,09 och jag är helt slut. Allt gick jätte bra men ont gjorde de.


Äntligen är han ute vår efterlängtade lille kille. Stolt pappa fick hålla honom först då hans mamma var helt slut. Efter att allt var klart kommer jag ihåg att jag frågade barnmorskan om jag fick sova hihihi. snacka om knasig. Hungrig var jag också som en hel björn. Kunde äta hur mycket som helst.



Mamma kom upp på eftermiddagen och gratulerade oss men höll även sitt nya barnbarn. Blev inget bb för oss utan vi hamnade på patient hotellet med eget rum och tv. Einar stannade till fredag och mamma kom då med barnen till oss. Hon höll då Jakob som han nu ska heta och Oskar och Alexander stod vid hennes sida.



Vi gick till lekparken och hade det jätte mysigt. Både Oskar och Alexander är så stolta storebröder. Vi åkte till mamma och hennes butik och där beställde Einar och barnen mat. Vi visade så klart upp vår lille skatt också. Jag är så glad över våra tre barn. Älskar dom över allt annat på denna jord. Och så klart min underbara man som hjälpt mig att sätta dom till världen.
Oskar hade jätte svårt att slita sig från Jakob och blev jätte ledsen när de skulle åka hem. Vi bestämde då att de skulle komma och hälsa på även på lördagen. Fick besök på lördagen av vår vän Anna, hon kom utan barn. Hon hade med sig jätte fina kläder till Jakob och en söt liten råtta. Vi pratade en stund sen kom resten av min familj. Einar la sig i sängen men Jakob och Oskar och Alexander kröp upp vid sidan om. Alla mina killar samlade på ett och samma ställe. Även då gick vi till lekparken men också upp till sjukhuset för att hämta ut en bil barnstol. Både jag och Einar var väldigt skeptiska om alla bilstolarna skulle få plats men det var inga problem. Vi fick möblera om lite bara. Nu sitter Alexander fram, Jakob bakom Alexander och Oskar i mitten. Helt perfekt!
Oskar stannade kvar hos mig på lördagkvällen och mös med Jakob. Oskar blev jätte glad att han fick stanna och kom inte till ro förren 22,30 då jag la Jakob hos honom i sängen. Både Oskar och Jakob sov gott.














söndag 20 maj 2012

Långledigt!!!

Oj nu var det ett tag sen jag bloggade sist. Har hänt rätt mycket så det blir endel att skriva om. Men jag ska försöka korta ner det lite. För någon helg sedan var det ju lång helg och ledigheten började redan på torsdagen. Fredagen jobbade Einar en stund men sen tog han med sig Oskar och Alexander på Rally i Tingsryd. De tyckte killarna var jätte kul. Jag fick lite egentid som jag väl behövde. Vi grillade hos mamma och Stefan på kvällen. Jätte gott. Då vi bestämde oss för att åka hem körde vi en runda så barn kunde somna. Vi åkte i skogarna runt omkring här och såg många fina hus. Synd bara att de ligger i skogen för jag vill ju gärna inte bo så långt från civilisationen.

Lördagen blev det också rally men i skogen. Då var även jag och Stefan med. Mamma jobbade. Vi fick vara med om en krock och bilen hamnade på sidan. Killarna tyckte det var kul:) Inget allvarligt hände och så fort bilen var på rätt håll körde de iväg igen. Kvällen avslutade vi med god mat och mys i soffan. Rätt trötta efter dagen. Lite värkar på de och natten blev inte mycket till sömn. men än ingen bäbis på g.




Söndagen var vi ute hela dagen och Einar klippte gräset och jag tog det bara lugnt. Pusslade klart vårt pussel som jag och Einar börjat med:) Jätte kul. På eftermiddagen kom lillasyster Frida och hennes pojkvän och grillade med oss och det blev så klart rabarberpaj till efterrätt:) Syrran önskade de så det var bara att göra en. Det var mycket trevligt. Även denna kväll och natt var jobbig med värkar och olustigheter i kroppen. Önskar bara det vore över nu. Vill mysa bäbis nu:)

torsdag 17 maj 2012

Vilken dag med familjen:)

Blev en toppen dag med hela familjen. Inget bra väder dock men det blev en bra dag. Först var vi på en mässa/loppis någonstans efter Emmaboda. Det fanns korv med bröd, fiskedamm, ponny ridning, flugfiske mm. Pojkarna fick var sin korv och fiskedamm. Jag hittade lite kläder till bebisen på loppisen. Några tjejer stog och sålde korv och lite annat och deras pengar skulle gå till en skola i Uganda. vi köpte korv av dom men även lite kläder. 10 kr plagget. Helt ok faktiskt. köpte 2 par byxor stl 50 och 1 par stl 56, 1 pyjamas stl 50, 1 dress stl 56. 1 body stl 56. Jag tror de var de stolekarna. Måste tvättas innan de kan användas bara. jätte fina kläder.
Inte så kul väder att vara på loppis men när regnet kom åkte vi hem.

Väl hemma igen blev det lunch och efter la vi Alexander i sin vagn. Einar somnade på soffan. Oskar vilade i sin säng med att läsa böcker. Jag tittade lite på tv och vilade också.
När vi vilat färdigt spelade vi lite memory. Einar förberedde middagen. Kassler gratäng. När jag skulle göra maten klar satte sig Einar och spelade med Oskar. När maten var i ugnen lekte jag med Alexander på sitt rum. Vi byggde tågbana och körde med tågen. Einar och Oskar spelade lotto men pusslade lite också.
Vi bjöd över mamma på mat, Stefan också men han är sjuk så han stannade hemma. Skickade med mat till honom. Snäll som jag är:)
Nu sover barnen och även Einar men ska strax väcka honom då vi ska pussla lite. Blev så sugna på de när Einar och Oskar pusslade innan. Men vi ska pussla ett med 1000 bitar.
Fanns inte mycket på tv:n ikväll och sen kan det vara skönt att bara umgås lite vi själva. Snart bler det nog inte mycket tid över för egentid eller för oss att göra något tillsmammans.

Hoppas på bättre väder i morgon. Då är det rally.

Ha de gott alla där ute!! 

onsdag 16 maj 2012

Plockat rabarber och Alexander är fortfarande sjuk

Vår diskmaskin har varit sönder men idag kom det en och lagade den. Helt underbart att slippa diska för hand. Fast det har jag inte varit så delaktig i men min man är rätt glad :)

Alexander är fortfarande hemma och är sjuk. Febern vill inte ge med sig och han han har nog någon infektion i kroppen. Dålig i magen så det går många blöjor här just nu. Stackars mammas lilla kille.
Han har varit ute en stund i dag på dan och strosade runt i trädgården. Plockade lite i förrådet efter sin cykel och trampebil. Cyklade lite också.
Jag tänkte att frisk luft har ju ingen tagit skada av.
Alexander var ute själv medan jag var innanför och vek all tvätt. Och jag kan säga att det var inte lite.




När jag hämtade Oskar på dagis idag sparkade han sig fram på en cykel. Gick in och hämtade hans grejer för nu har han långledigt. När jag kom ut igen ropade Oskar på mig: Mamma mamma titta vad jag kan!!!!
Han satt fortfarande på cykeln och helt plötsligt cyklade han i stället för att sparka sig fram. Personalen och jag tittade på varandra och då sa den ena: Det var första gången Oskar cyklade så.
Blev så stolt att jag nästan började gråta. Gick till bilen och hämta min mobil och tog lite kort. Oskar ville inte hem utan fortsatte bara cykla.

Duktig Oskar, cyklar själv:)

Stolt kille vill bara cykla:)


Har så mycket rabarber i trädgården så jag passade på att plocka lite när vi var ute. Blev så sugen på rabarberkräm. Så när barnen somnat så gjorde jag kräm. Jag tycker jätte mycket om rabarberkräm och hoppas barnen gör det också :) Blir frukost i morgon....

2380 g Rabarber
Recept
Från kok....
2380g Rabarber
2 liter Vatten5 dl Socker
15 msk Potatismjöl

Gör så här

Koka vatten och socker.
Häll i rabarberna. Koka 4-5 minuter.
Blanda potatismjölet med lite vatten.
Häll i en stråle samtidigt som du rör om i rabarberna. 
Till färdig!
Låt krämen koka upp.
När första bubblan kommer är krämen klar.
Serveras med mjölk.





Under tiden jag suttit och bloggat har jag haft ont i magen. några starka värkar att jag bara vill vilka mig dubbelt. Men än håller dom inte i sig så länge eller kommer regelbundet. Ska ta mig en dusch nu och hoppas jag kan få sova inatt. Haft liten Alexander i sängen halva natten. Varm som en kamin.
Men visst vill bäbis ut är den mer än välkommen:)

tisdag 15 maj 2012

Hoppas hoppas hoppas!!!!!

Har varit i Växjö idag i mammas butik men även hälsat på lilla syster.
Det började med att Oskar ringde mormor/mamma i morse och bjöd in henne på frukost. Mamma kom ner och vi åt frukost och hon frågade då om jag ville köra henne till Växjö/jobbet. Visst tänkte jag det kan jag ju göra, hälsa på lilla syster samtidigt. Vi åkte och lämnade Oskar på dagis och sen begav oss till Växjö. Kändes skönt att bara åka då jag haft mycket sammandragningar nu.
Alexander har varit väldigt klåfingrig och plockat med massa garnen i Mormor Elins garnbod som sitter ihop med mammas butik. Jätte trevlig hon som äger den butiken. Har gått jätte bra att ha med Alexander. Forfarande sjuk men hoppas på att han snart blir bättre. Vill att han ska börja äta lite mer och dricka också för den delen. Går knappt att locka med MER eller saft längre. Ingen mat som lockar heller.
Vi åt god mat idag men väldigt stark. Fläskfile, rotfrukter, potatis och chili bea. Mamma tog ädel ostsås istället för bea och det var gott också. Alexander ville bara sova så det fick han. sov mellan 12,30-14,30. Skönt för honom att sova i vagnen ute. Ställde han utanför Mormor Elins skyltfönster så man kunde ha lite koll.

Medan Alexander sov var jag och hälsade på lilla syster. Snackade lite skit men var inte borta så länge för jag visste inte hur länge Alexander skulle sova.
Efter jag kommit tillbaka från lilla syster tyckte mamma jag var blek och frågade om jag mådde bra. Visste först inte vad jag skulle svara för jag ville inte göra henne orolig. För jag skulle ju köra hem sen:) Men sa som det var att jag haft mer mer tryckningar neråt. Mamma tyckte jag skulle köra direkt hem men Alexander hade inte vaknat då och ville inte väcka han.

Har haft känningar hela dagen mer eller mindre. Var borta och handlade en snabbis på Ica och fick då jätte ont i magen. Det trycker på mycket neråt nu och jag ville bara skrika rätt ut, men det gjorde jag inte hihi. Känslan av att köra hem var inte så rolig då jag haft ont i magen mellan åt. Det gick bra hem men och jag var bara 10 min sen till dagiset. väl på dagis fick jag mer värkar och ville bara hem.
Var tvungen att gå in hemma i affären och handla sås till maten och fick så ont att jag blev dubbelvikt. Personalen i affären frågade hur det var.

Har varit lugnt en stund nu sen vi kom hem men tänkte jag skulle lägga mig i ett bad och slappna av lite. Kan behöva de efter denna dag. Men hoppas hoppas hoppas det blir bäbis innan helgen:)
Skulle vilja veta hur man sätter igång de så den kommer ut fortare. Vill dock inte ha mer ont men ut ska den:) Och ont lär det ju göra vare sig man vill eller inte. Bf är inte förrän nästa helg (27/5) men det gör inget om det blir tidigare:) 

 

måndag 14 maj 2012

Gnällig mamma.com!!

Känner mig allmänt gnällig idag. Vill ingenting. Är så trött att jag snart ramlar omkull. Natten till igår sov jag hos Alexander hela natten och i natt var det Einars tur men jag kunde knappt somna om och hans j*la telefon ringde 04,45 och han hade den kvar nere i sovrummet. Arg som ett bi gick jag upp för att väcka Einar men då så klart vaknade Alexander också. Fick ta med han ner men det tog en stund innan han somnade om. Både Alexander och Oskar tyckte det var dags att gå upp kl 7 men absolut inte jag. Lämnade Oskar på dagis och hoppades då på att få vila under dagen men nej då skulle man uträtta massa ärenden och ringa överallt. Ingen vila alls då Alexander sov. Det är verkligen ingen bra dag och jag vill bara att Einar kommer hem så jag kan gå och lägga mig. Först måste jag fixa med maten som jag spyr över snart. Vill inte och orkar inte börja med den men känner att jag måste för barnens skull. ÅHHHH om jag ändå bara kunde gräva ner mig en stund och få vara själv. Slå av allt och bara få vara i ensamheten.

Brukar känna så här när jag är för trött eller när jag börjar bli sjuk. Hoppas inte Alexander har smittat mig med sina sjuka baciller. Kan inte bli sjuk nu när det bara är några dagar kvar innan bäbis kommer. Önsketänkande från min sida.

Nä nu ska jag inte gnälla mer utan ta tag i maten och min gnälliga son!!!

Sjukling hemma....

Denna helgen har inte Alexander varit så kry så han får vara hemma från dagis idag. Bara mysa i soffan och titta film.
Tog vagnen till dagis dag och Oskar fick gå. Tänkte om Alexander ville sova men det ville han inte. Väl hemma igen ville Alexander titta på Bee Bee i soffan och själklart få han de. Jag passar på att sitta lite vid datorn men ska snart titta film och mysa jag också. Kan behöva all vila jag kan få efter gårdagen.
Om vädret håller i sig idag kanske jag putsa fönster för nu vill jag inte ha magen kvar längre.

Alexander blir bara mer och mer mammig och jag vill ju kunna ta upp honom när han bli ledsen eller bara vill vara i famnen. Som det är nu orkar jag inte bära och han får inte riktigt plats i knät.
Tror Alexander känner på sig att det snart kommer bli en förändring här hemma och att han måste dela mamma med en till. Inte riktigt vad han vill då han knuffa bort både Oskar och Einar just nu. Bara mamma som gäller men krisa det går han även till pappa.
Vill ju ha alla hos mig och min famn brukar vara tillräckligt stor men just nu är det bara jag som är stor. Om inte annat så känns det så.

Att ha Alexander hemma är inte så jobbigt som alla säkert tro. Han är väldigt lätt att ha när han får vara själv. Väldigt lugn och bara är. Leker lite själv men vill även att man leker med honom. Titta på film och strosar runt. Han trivs med att få vara i fred ibland men men gör inte de.
Både Oskar och Alexander är väldigt lugna killar när man har dom själv men tillsammans är de något helt annat. Finns knappt ord för de hihi.

Nähe nu ska jag ta hand om min lille sjuke son och förbereda lite lunch till oss.

Ha en bra dag!

söndag 13 maj 2012

Härlig dag!

Idag vaknade barnen kl 6 men de kom inte ner förrän efter 7. Fattar inte varför de ska vakna så tidigt på helgen. Men men det var bara att pallar sig upp och göra frukost. Efter frukosten åkte vi till Tingsryd och hämtade upp liggdelen till syskonvagnen jag köpt på Tradera. Den var fin och kan ju behöva den snart :)

Alexander fortfarande sjuk och har 40 graders feber. Sover två gånger per dag nu. Han är helt slut i kroppen. Sov i bilen på väg till Tingsryd. Åt lite lunch när vi kom hem men det var inte mycket, sen blev det till att sova igen.

Så fint väder så vi passade på att tvättade altanen och spolade av utemöblerna på eftermiddagen medan Alexander sov. Oskar hjälpte mig med möblerna. Vi skurade för fullt:) Einar skrubbade golvet och väggarna och tog bort den mesta smutsen. Skulle behövt köra med högtryckstvätten men då åker man ju på att olja in altanen och det känner vi inte för. Nu har vi skurat klart både uppe och nere. Möblerna är klara så nu saknas bara dynor och en grill så vi kan äta ute:) Härligt att få detta klart innan bäbis kommer. För nu kan jag sitta ute och sola när barnen är på dagis, om solen vill titta fram vill säga:)
Helt slut i kroppen. Varit ute hela dagen. Blev lite sen middag då vi gick in runt 18 och direkt in i duschen. Lika bra att ha det gjort så barnen kommer i säng efter middagen. Blev en lätt middag som även idag var min man som gjorde. Korvstroganoff och ris. Blev jätte gott.

Maten intagen och läggdags för barnen. Jag lägger Alexander och somnar hos han. Einar väcker mig runt 21 och fråga om vi ska kolla film. Kan vi väl tänkte jag och gick till soffan men där somnar jag nästan direkt hihi.

Vilken dag vi haft men vad skönt att ha allt gjort.

God natt och sov gott!!

lördag 12 maj 2012

Lugn vecka!

Har inte haft så mycket för mig denna vecka och det har bara varit skönt. Har i och för sig varit med Oskar på dagis några timmar på Tisdagen och Onsdagen men inget ansträngande. Sen firade vi Alexander på Tisdagskvällen.
Barnen däremot har haft roliga saker för sig som Bullebynloppet och deras moster Emma var på besök i Torsdags. De blev hämtade tidigare än vanligt på dagis. Redan kl 14,20. Barnen blev såglada så.

På Torsdags förmiddagen då jag lämnade killarna på dagis passade jag på att åka till Emmaboda och handla. Det gick bra men det är ganska jobbigt att köra bil nu. Föredrar mer att åka eller ingen bil alls. På vägen hem fick jag stanna i en P-ficka då jag fick känningar i magen och gick ut för att sträcka på mig. Mötte då på min kusins kille som väntade på skjuss. När det väl hade gått över satte jag mig i bilen igen och ville då bara hem. Var lugnt sen hela dagen till kvällen kom och sammandragningarna började lite smått igen. Inget ihållande men ändå.

Fredagen var pojkarna lediga och var hemma hela dagen. Tog dagen väldig lugnt och gjorde de vi kände för. Frukost runt 9 och efter lekte de på Alexanders rum men tågbanan som jag byggt till dom. Efter lunchen bestämde sig Oskar och jag att vi skulle pussla och spela spel medan Alexander sov. Som sagt vi tog det lugnt. Han till och med vila lite i soffan:)
Gjorde något galet med barnen. På eftermiddagen tog vi ut cyklarna och tog oss en sväng. Oskar på sin cykel och Alexander satt bak på min. Trodde magen skulle vara i vägen men det gick bra. Lite sammandragningar kom ju också men det räknade jag med:) hihi
Vi var ute hela eftermiddagen och lekte på trädgården. Tog ut en stol och satte mig i solen. Pojkarna cyklade på cykelbanan och lekte med sin saker i gräset. Vet inte om jag kan kalla det för gräs precis. Mer mossa. En mossmatta:)

Lördagen tog vi oss en tur till Tingsryd och Carlqvist Bil och tittade om en annan bil. Hittade en men vad dyra alla bila ska vara då. Är nöjd med den bilen vi har idag men när bäbis kommer så blir den för liten. Skulle kunna tänka mig en Volvo V70 eller en XC70 men man får inte dra så mycket med den. och vi har ju ett as till husvagn nu:) Snacka om att vi är familjen taikons nu:)
På kvällen kom mamma och Stefan och tittade Spedway och åt rabarberpaj med vaniljsås:)
Det blev rätt sent och mamma och Stefan gick runt 23. Trött som bara den gick vi och la oss.

Lite kort om veckan som varit och ja summerar man den så har den varit rätt lugn!

Skinkstek och klyftpotatis med vitlökssås!

Skinkstek och klyftpotatis men vitlökssås!
Laktos och glutenfritt

Ingredienser

1000g Skinstek
Medelstora Potatis
2 st Cream cheese vitlök Laktosfri
2 st Créme fraiche Laktosfri
1 1/2 dl Mat grädde Laktosfri
3 msk Perselade
Dragon
ev Salt

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader (varm luftsugn 150 grader)
Lägg skinksteken i en ugnsfast form och krydda med perselade. In i ugnen. Ca 1 timme eller tills temperaturen på steken uppnår 85 grader. (Använd gärna termometer)
Skala potatisen och skär i klyftor. Lägg i en ugnsfast form och strö över dragon och ev salt. In i ugnen.
Häll i creme fraichen, cream cheesen, mat grädden och perseladen i en kastrull och värm på.

Serveras med en god sallad och svarta vin bärsgelé


Helt otroligt!!

Min man överaskade ordentligt ikväll med att laga mat. Skinkstek och klyftpotatis med vitlöksås och svarta vin bärsgelé. Han fick hjälp av Alexander:) Det blev jätte gott. Han kan om han vill.. Synd bara att det inte händer så ofta hihi. Bildbevis:)






Jag lekte med Alexander och byggde tågbana. Vi lekte en stund tills pappa kom och tog över. Alexander och pappa spelade musik och myste.






När väl maten var klar var Alexander så trött att han nästan somnade vid bordet. Inte så konstigt då han har 39,1 i feber. Kändes varm men trodde det berodde på att det var varmt inne.

När vi lagt Alexander så kom mormor och Stefan med Oskar. Då gick Alexander upp igen. Vill inte bråka med han om att sova då han inte mår så bra.
Oskar valde att stanna kvar hos mamma och Stefan då vi hälsade på en snabbis. Stefan kände för att titta på speedway och vi hade den kanalen det visade det på så de stannade kvar. Har gjort en rabarberpaj som vi ska gotta oss till om en stund och även vaniljsås.

 
Nu har mormor lagt Oskar och läst för honom. Oskar myser för fullt när mormor är hos oss. Nu är det Alexanders tur att sova men känner på mig att det kommer inte bli lätt. Ger det ett försök annars få han vara uppe i soffan tills han somna själv.

Ha det gott!! Nu ska jag äta paj!