söndag 3 februari 2013

Lchf Blåbärspaj och hemmagjord Vaniljsås

Så himla god!!

Blåbärspaj (ca. 6 bitar)

1 1/3dl Kokosmjöl
2 msk Mandelmjöl
2 nävar hackade nötter (hasselnötter och sötmandel)
1 msk Vaniljpulver
1 dl Stevia strö
1 krm Bakpulver
200 gram Smör
4 dl hallon/blåbär

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop de torra ingredienserna. Finfördela ner smöret med fingertopparna och blanda ihop det med de torra ingredienserna. Tryck ut blandningen i pajformen och lägg på bären. Grädda pajen i ca 15 min.


Hemmagjord Vaniljsås (2-4 port)

2,5 dl grädde
0,75 tsk vaniljpulver
0,75 dl sukrin
2 äggulor ( 3 äggulor om gulorna är små)

Koka upp grädden och vaniljpulver och låt koka ett par minuter. Låt svalna.
Vispa ägg och sukrin poröst. Tillsätt lite av grädden och vispa lite till.
Häll äggblandningen i grädden och värm upp under omrörning. Men får inte kokas (då skär såsen sig).
Sjud tills såsen blir tjock.

T


2 kommentarer:

  1. Gjorde den idag, men drog ner på sötningen. Tog bara 55g. Nästa gång får det bli hälften av det, eftersom den blev väl söt för min smak (blir nog så när man har varit helt utan sött och sötningsmedel över 2 månader) :) Men måste ändå säga..Gud vad gott!! Tänkte egentligen inte smaka av den, men kunde inte motstå så god var den! Tack för receptet! :)

    SvaraRadera
  2. Oops! Nu såg jag vad som blev fel :D Jag läste 75g Sukrin istället för 0,75dl!! Goes to show..prova inte nya recept med 2 galna barn hemma! :D :D

    SvaraRadera