tisdag 4 december 2012

Julbord, Julskyltningen första advent!

Då är vi redan i december och Första advent. Ljusstakarna lyser så fint i fönsterna och första adventsljuset är tänt. Endast 20 dagar kvar till julafton. Längtar Längtar!!

I lördags var vi på julskyltning i Tingsryd och Alexander fick sitta i en Brandbil. Det tyckte han var jätte häftigt och kul! Knappt vi fick han från brandbilarna :) På kvällen var vi på julbord med barnen tillsammans med mamma och Stefan. Jätte god mat och rolig underhållning. Barnen trivdes som fiskarna i vattnet då deras dagis kompisar med familj också var där. Oskar har fått en riktigt bra vän som han har varit och lekt med innan och de trivs bra i varandras sällskap :)

Söndagen var vi hemma hos mamma på middag och senare på eftermiddagen han vi med två julskyltningar Emmaboda och hemma i Rävemåla. I Emmaboda fick barnen åka brandbil och titta inne i brandstationen. Jag och Alexander åkte brandbil och de körde med blåljus och syrenen. Häftigt!! Alexander tycker jätte mycket om en speciell brandband och han kallar honom Hubbe :) Min faster man Robert. Hela vägen från Rävemåla till Emmaboda och hela vägen hem pratade Alexander om Robert :)
Oskar var med mormor och "morfar" Stefan på julskyltningen i Rävemåla och vi mötte upp dom där när vi kom från Emmaboda. De bjöds på korv med bröd och glögg. Kl 17.00 kom tomten och delade ut godis påse till alla barnen :) Det är en rolig och mysig tradition med mys i byn och det är lite lotter och ett stånd där barnen säljer hemma bakade kakor, bröd och godis. De har även granar, kransar, tomtar och bockar.

Det snöade hela söndagen och det har kommit mycket snö. Ligger jätte fint och ser jätte fint ut :)

Utanför fönstret när vi vaknade 



Kommer lägga till lite fler bilder efter hand :)

Trevlig dag alla!!





1 kommentar:

  1. Kul med besök på brandstationen :) Alexanders farfar är brandmästare inne i KNA.. så blir ju lite turer dit =) Kram

    SvaraRadera